Laatste dagen erg veel zin in chocola, dus wat te doen? Een chocolade taart maken natuurlijk! Gevuld met noten en inclusief een heerlijke laag chocolade glazuur! Perfect gelukt, droog van buiten en nog lekker vochtig van binnen.
Ingrediƫnten
- 200 g boter
- 3 repen pure chocolade (van 100 gram)
- 1 reep melkchocolade (100 gram)
- 4 eieren
- 200 g donkere basterdsuiker
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g hazelnoten
- 125 ml slagroom
Bereiden
- Taart bakken: Verwarm de oven voor op 175 °C en haal het rooster eruit. Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met dikke bodem. Breek 200 gram pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes. Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in. Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
- Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los. Meng er de basterdsuiker en 1/2 theelepel zout door. Roer ook de chocoladeboter erdoor. Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer. Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel. Breek de noten boven het beslag in stukjes. Schep ze erdoor.
- Leg een vel bakpapier in de bakvorm, zodat bodem en wand bedekt zijn of vet hem in boter. Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad. Trek ovenwanten aan en schuif het rooster in het midden van de oven.
- Zet de bakvorm erop en bak de taart ongeveer 35 minuten (de bovenkant is dan stevig, maar vanbinnen blijft de taart een beetje vochtig). Gebruik een sateprikker om te kijken of hij goed is, de binnenkant moet nog wat vochtig zijn dus er moet nog wel wat aan de sateprikker blijven plakken. Haal de bakvorm met ovenwanten aan uit de oven en laat de taart een uur afkoelen.
- Taart glazuren: Til de koude taart aan het bakpapier uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Trek het bakpapier eraf. Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan met dikke bodem. Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten. Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden. Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit. Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten